מעשר כספים

שאלה:

שלום רב.
ידוע שאין מעשרים מן החובה. ז"א אם התחייבתי צדקה למישהו אני לא יכול למפרע להגיד שזה יהיה חלק מהמעשרות. המקרה שלי הוא שבבית הכנסת שליד ביתי ביקשו מהציבור לתמוך בבית כנסת ע"י הו"ק חודשית ע"ס 100 שקלים. אני הסכמתי ויש לי הו"ק לבית כנסת. עכשיו אני מתחיל לתת מעשרות (עד עכשיו לא נתתי בגלל מצב כספי) ואני מסתפק אם ניתן להכליל זאת כחלק מההפרשה למעשרות. כי התרומה לבית כנסת אינה חובה ואני יכול לבטל בכל עת את ההו"ק. רק יהיה לי לא נעים מהגבאים אבל אף אחד לא מחייב אותי וגם לא התחייבתי.
האם תרומה זו מוגדרת כחובה ולא ניתן להכלילה במעשרות או שלא.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא התחייבת לתקופה מסויימת ואין כאן ענין של נדר, ובודאי החלטתך היתה שזה יהיה חלק מהצדקה שאתה נותן בחודש, כרגע שאתה מקפיד על מעשרות תוכל להכליל זאת במעשר.

בהצלחה