לשנות מידע כדי לקבל ביטוח במחיר זול

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א, שלום רב;
1). חברת הביטוח של הרכב שלי שאלו אותי כמה קילומטרים אני הולך לנסוע ברכב שלי בשנה אחת. אם שקרתי להם כדי שהביטוח שלי אהי ה יותר זול. האם זה גזל.

תשובה:

שלום וברכה,

רבים הטועים ומעלימים מידע או משקרים בכל הקשור לביטוח, במטרה להוציא כסף, או להרוויח הוזלה במחיר הביטוח. וברור שהדבר אסור משום איסור שקר. וגם באיסור גזל – אם מוציא מעות שלא לפי התנאים שהקציבו.

על כן החובה לתת מידע אמיתי.

בהצלחה.