לימוד גמרא

שאלה:

שלום רב אני רוצה להתחיל ללמוד גמרא בקרוב ואנילא יודע באיזה שיטה ללמוד כי לזכור היטב, כמה פעמים ללמוד כך דף כדי לפני שאני עובר לדף הבא?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי!! שתזכה להצלחה גדולה בלימוד, שיהיה מלא הנאה וסיפוק!!

ראה, קשה ללמוד גמרא לבד, כדאי מאוד למצוא איזו מסגרת, שיעור תורה, רב שמדבר אליך משהו באיזור מגוריך שיסייע לך לפחות בהתחלה.

הכי חשוב זה ללמוד לאט, לסכם היטב ולחזור, ולא למהר. כשלומדים מהר מידי מאבדים. תלמד בנחת עד שתבין היטב, תחשבן עד שתזכור, ומידי פעם בסיום שבוע תחזור על מה שלמדת השבוע וכן הלאה. יש היום אגב ספרי עזר מצויינים, גמרות מהדורת ארטסקרול או מתיבתא, כדאי לרכוש אחת.

בהצלחה רבה מאוד.