ט"ו בשבט

שאלה:

בס"ד

שלום הרב יש לי שתי שאלות בנוגע לטו בשבט
1) הספירה של העת מתבצעת כל פעם שאני שותל? לדוגמא אם הוצאתי את העץ מהאדמה לזמן ממושך (יותר 14 יום ללא אדמה) ואני שותל אותו במקום אחר אני סופר מחדש? וככה בכל העברה הספירה מתבצעת מחדש?
2) אילו מצוות שייכות בט"ו בשבט לעניין הספירה?

תשובה:

שלום וברכה

אכן, אם עקרת את העץ ואין בו גוש שהוא יכול להתקיים בו לבדו, יש לספור שנות ערלה מחדש.

ט"ו בשבט הוא הקובע לא רק שנות ערלה כמו שציינת אלא גם את שנות המעשר של הפירות [בשונה מירקות], כל פרי שחנט לפני ט"ו בשבט הוא של שנה שעברה, ואחרי ט"ו בשבט הוא משנה זו. לענין שאין מעשרים משנה על חברתה, ולענין אם מפרישים מעשר שני או מעשר עני וכו'.

תלמד את הילדים בכיתה גם להתפלל על אתרוג מהודר לשנה הבאה לחג הסוכות כפי הסגולה המפורסמת, כך תחדיר בהם מעט חביבות למצוות.

בהצלחה רבה!