לחם שנאפה בתנור חלבי ובתוכו כף בשרית

שאלה:

בסד
אפו לחם בתנור חלבי אינו בןמיומו, ובתוך הלחם היה כף בשרי אינו בן יומו, ונאפה ביחד עם הלחם.
מה דין הלחם , הכף, התנור.

בברכה

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל שהכל כשר ואינו צריך הכשרה, אבל את הלחם אין לאכול עם בשר, אלא אם כן אתם יודעים בבירור שהתנור היה נקי לגמרי [בכל מקרה של סתמא נהוג להחמיר, ואין להקל אא"כ ניקיתם, הרבה פעמים יש השפרצות]. שכן לדעת השו"ע כידוע תמיד בנ"ט בר נ"ט מקילים, אמנם הרמ"א מחמיר, אבל כאן שמעיקר הדין זה רק ריחא ואין זיעה [נהוג לחשוש בתנורים שלנו, אבל שוב זו חומרא ומעיקר הדין זה לא יותר מספק בעלמא], והכף היתה מכוסה בלחם, ומדובר במאכל שמצד עצמו אין בו זיעה כי הוא יבש. אין לחשוש. ומצד הבליעות בתנור עצמו, זה הרי אינו בן יומו.