חנוכת הבית לפני שבאים לגור

שאלה:

בסד

שלום הרב!
אחד מהקהילה עושה חנוכת בית מספר חודשים לפני שמתחתן והוא לא ישן בבית זה. האם יש עניין הלכתי לישון בבית זה לאחר חנוכת בית או שזה בסדר לעשות חנוכת בית ולא לישון מיד אלא לאחר תקופה?

תשובה:

שלום וברכה

אין בכלל חובה לעשות חנוכת הבית, כך שזה לא מאוד משנה. כמובן שיותר הגיוני לעשות זאת לאחר שבאים לגור [זה גם הרבה יותר נחמד מצד בני הזוג לחגוג יחד, חנוכת הבית הוא גם חנוכת הבית במובן הרוחני של בניית מקום נוסף להשראת השכינה וכו'], ומנהג הספרדים לעשות זאת באותו לילה כדי לקדש את הבית בדברי תורה ולסלק את המזיקים.