ברכה על שיק פירות מרוסק עם חלב

שאלה:

מה מברכים על בננה מרוסקת עם חלב מוקצף כך שלא רואים את הבננה רק מרגישים אותה בפה אבל היא מרוסקת. האם זה שהכל או אדמה?

תשובה:

שלום וברכה

אם הבננה מרוסקת בבלנדר בכל מקרה הברכה היא שהכל. שכן בשו”ע סי’ רב סעי’ ז כתב שתמרים שמיעכן ביד ועדיין סמיכותן קיימת ברכתם בורא פרי העץ, וזו ממש הדוגמא שלך, אלא שבנהר שלום שם ס”ק י דייק שאם ריסק בבלנדר וזה מרוסק היטב ברכתם שהכל, ולכן הכל לפי הענין אם זה מרוסק בבלנדר ומרוסק היטב יש לברך שהכל. כאשר זה מרוסק רק בכף או מזלג, אם הרוב הוא הבננה יש לברך אדמה על הכל, אבל אם החלב הוא הרוב, כיון שזה מאכל אחד, מברכים על הכל שהכל.

יום נעים