ברכה על מים בלקיחת תרופה

שאלה:

1. האם צריך לברך על מים שאני שותה לפני שאני לוקחת כדור ועל המים שאני שותהכשאני לוקחת כדור?
2. האם כשאני שותה שוקו חם אני צריכה לברך-על הלגימה הראשונה-בדיקה אם זה ממש חם או לא?

תשובה:

שלום וברכה

  1. כאשר יש לך הנאה מהשתייה, את קצת צמאה וכדומה יש לברך, אם אין לך הנאה בשתייה אין לברך. בכל מקרה של ספק כדאי לשתות משהו מתוק או לפטור במשהו אחר שברכתו שהכל.
  2. בודאי יש לברך, הרי יש הנאה מהטעם של השוקו גם בלגימה זו.

ערב טוב ומבורך.