ארנק ללא מעות שנימצא באוטבוס?

שאלה:

שלום לרב . בעניין השבת אבידה ראיתי מתחת לכיסא באוטבוס ארנק והבנתי שמישהו מצא את הארבק לפני ולקח את הכסף ונישארו בארנק מיסמכים . ואז בחורה מסרה לנהג את הארנק כדי לאתר את המאבד מה דין ארנק שכבר לקחו את הכסף ונישארו כמה מיסמכים?

תשובה:

שלום וברכה,

מחובתו של המוצא להחזיר את הארנק עם המסמכים, כיון שיש להם שווי כספי. וגניבת המעות מהארנק לא פוטר מחובת השבה לארנק ולמסמכים.

כתבו פוסקי זמנינו שנכון לתת את האבדה לנהג שיניח במחלקת אבדות, ובכך יגדל הסיכוי שיגיע ליד האובד.

בהצלחה.