לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עלייה לקבר בשנה הראשונה

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם בן יכול לעלות לקבר אימו לפני שמלאו 30 יום?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא שבשנה הראשונה לפטירה, שהנפטר טרוד מאוד בכפרת חטאיו, לא עולים לקבר אלא בזמנים הנקובים: סיום השבעה, סיום השלושים וסיום השנה [ולמנהג הספרדים גם ב11 חודש]. אם הוא מרגיש צורך מאוד וקשה לו וכו', יש מקום להקל לעלות, אבל שלא יתפלל שם על עצמו כלל, רק יאמר תהילים לעילוי נשמתה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.