מים מכוס חלבית מלוכלכת שהורתחו בקומקום

שאלה:

שלום רב.
שפכתי 3 פעמים מים מכוס לתוך קומקום חשמלי, והרתחתי אותם. בדיעבד התברר שהכוס היתה מלוכלכת מטיפה של חלב (שבודאי בטלה בשישים לעומת המים). כדי לתקן הרתחתי 3 פעמים מים בקומקום ושפכתי אותם. בפעם האחרונה הוספתי למים בקומקום לפני ההרתחה מלח לימון וסודה לשתיה.
האם הקומקום חלבי?
מותר להכין תה בכוס בשרית?
מותר להעביר מים רותחים מהקומקום לתוך תבשיל עם בשר?
בכבוד ובתודה
רבקה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאכן הטיפה הזו בטלה בשישים והקומקום לא נעשה חלבי. אפשר להשתמש בו גם לצורך אכילה בארוחה בשרית. להבא יש כמובן להקפיד מאוד להכניס לתוכו רק מים נקיים מכלי נקי לגמרי. בכל מקרה ליתר בטחון אל תעבירי ממנו מים למאכל בשרי ב24 שעות הקרובות.