שעטנז בתיקון בגד

שאלה:

במסירת מכנסים לתיקון וידוע שיש שם חוטי פשתן- האם יש לחשוש שהשתמשו אפילו בחוט צמר אחד כדי לתקן וממילא יש בעית שעטנז? האם יש הבדל בין תיקון אצל בעל מקצוע או תיקון ביתי פשוט?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

אם ידוע שיש במכנס פשתן כדאי מאוד לבדוק שעטנז, צמר הוא דבר שמשתמשים בו הרבה לבגדים כמו מכנסיים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ובמקרה שלא ידוע אם יש פשתן במכנסיים. הן ישנות תוצרת בגיר ויש תווית שאין חשש לשעטנז. יש לחשוש שאולי יש פשתן במכנסיים ועכשיו נעשה התיקון בחוטי צמר ונוצר שעטנז?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?