רכישת דירה מהוצל"פ

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב הרב
שאלתי היא האם מותר לרכוש דירה מהוצאה לפועל

תשובה:

שלום וברכה,

שמעתי מהגאון הרב מנדל  שפרן שליט"א, שמותר לקנות ואף עושה טובה לבעלים שמשתתף במכירה.

ביאור דבריו, איסור גזל אין כאן למרות שההוצאה לפועל נעשתה שלא על פי הלכה, מכיון שהלה התייאש מביתו. ולמרות שאין יאוש בקרקע ביאר הנתיבות שאם לא יוכל להוציא את הקרקע בערכאות מתייאש מהקרקע. ולכן אין איסור להשתתף.

ולא רק שאין איסור אלא גם עושה טובה לבעלי הבית, שהרי הבית יצא ממנו בכל מקרה, וככל שיש יותר משתתפים, הבית ימכר במחיר יקר יותר, ומרוויח הבעלים, וטובת הבעלים יש בזה. ואם ימנעו בציבור החרדי להשתתף במכירה של הוצאה לפועל, ההפסד כולו של בעל הבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן רלו ס"ק ו. ושסג ס"ק א.