ריהוט שהתקלקל בבית השוכר

שאלה:

דיני ממונות,
דירה ששכרתי והשתמשתי בכסאות שמש מבד שנקרעו האם עלי לשלם לבעל הבית או שמא זה נחשב לבלאי?
גם לגבי מכונת קפה שהתקלקלה בשימוש שלי הקפה לא יוצא מהמכונה האם עלי לשלם על תיקון?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם נקרעו הכסאות מהשמש, ומקומם של הכסאות בשמש, פטור השוכר. או שנקרעו הכסאות משימוש תמידי, פטור השוכר.

וכן הדין במכונת הקפה, אם עשה שימוש רגיל והתקלקל פטור השוכר.

אם השוכר שינה מהשימוש הרגיל, וכתוצאה מהשינוי ניזוק הכסא או מכונת הקפה, חייב השוכר לשלם.

בהצלחה.