פרטים בהל' שבת

שאלה:

שלום רב

1. מה ההלכה אומרת לגבי הריגת גוקים, עכברים, עכבישים, זבובים וכו'?
כמובן מדובר במקרים בהם הם נמצאים בתוך הבית, כשיש ילדים קטנים.

2. בשבת, אם בדלת המקרר ישנו מקצה, בטריות, האם מותר לפתוח את המקרר?
כמו כן מגירת סכו"ם שיש בה מספרים,מצית וכו, האם מותר לפתוח?

3. בשבת, האם מותר לסחוט לימון ביד אחת, ובשניה לשים מתחת ללימון כדי שהמיץ ישפך לסלט בלי הגרעינים?

4. בשבת, האם מותר לערבב מיונז בסלט חסה, סלט תפו"א וכו?

5. האם מותר להשתמש במגבונים לתינוק בשבת?
ישנו טיטול מכנס שכדי להוריד אותו צריך לקרוע בצדדים בקו שמיועד לכך, האם מותר?

6. האם מותר להשתמש ב"על פלטה" בשבת, ולכן
להניח סיר עם רוטב במהלך השבת?

7. למה אסור לשחק בכדור על מגרש חול אלא רק על קרקע מרוצפת? האם בגלל שחול זה מוקצה?

8. האם מותר למעוך אבוקדו לסלט בשבת?

תודה על הכל. תבורכו בכל מכל כל….

תשובה:

שלום וברכה

מחמת ריבוי השאלות השתמשתי הרבה בקישורים לתשובות שכבר ניתנו כאן בענינים אלו.

  1. אני מניח שכוונתך ביום השבת, אין היתר להרוג בעלי חיים אלו כיון שאינם מזיקים. ביום חול ודאי אין כל מניעה להרוג אותם כיון שיש צער בנוכחותם.
  2. לגבי דלת המקרר ראי כאן. לגבי המגירה, כיון שיש שם סכו"ם היא לא נחשבת בסיס לדבר האסור ומותר לפתוח ולהוציא את הסכו"ם, אבל כמובן לכתחילה לפני שבת יש לדאוג שלא יהיו שם דברי מוקצה, שהרי את יודעת שתזדקקי לפתוח בשבת.
  3. אסור לסנן כך את הגרעינים של הלימון, ראי כאן בהרחבה.
  4. מותר. לגבי סלט ביצים וכדומה ראי כאן.
  5. לגבי מגבונים בשבת ראי כאן. עדיף לא להשתמש בטיטול שצריך לקורעו אלא בטיטולי סקוצ' [ולא דבקיות].
  6. סיר עם רוטב אסור להניח בגלל חשש בישול, הסברתי לך ענין זה בהרחבה בשבוע שעבר תחפשי את תשובתי בתיבת המייל שלך…
  7. בגלל החשש שמא יבוא להשוות גומות.
  8. על ריסוק אבוקדו בשבת ראי כאן.