ניכוי הוצאות נסיעה מדמי מעשר כספים

שאלה:

שלום רב
אני גר בישוב-רכשתי רכב על מנת שאוכל להתנייד
הרכב משמש אותי בעיקר לצורכי עבודה(אני מדריך טיולים)- האם מותר לי לנכות הוצאות טיפולים-טסט?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ששאלתך היא לגבי ניכוי הוצאות מחישוב מעשר כספים. אם צדקתי בכך, הרי שאם אכן הרכב הזה באופן מובהק משמש אצלך ככלי עבודה, ולא היית רוכש בשום אופן רכב לשימוש פרטי, והרוב המוחלט של הנסיעות זה לצרכי עבודה, נראה שזה בכלל הוצאות העבודה שניתן לנכות מדמי המעשר. בפרט שאתה נוסע הרבה מאוד, והטיפולים הם נגזרת מאוד ברורה מריבוי הנסיעה, שכמובן גורמת לבלאי לכל חלקי הרכב.

בהצלחה