מצא בקבוק שמפו במקווה על גבי המושבים

שאלה:

סבון נוזלי רגיל בתוך מיכל המוצר, שנשכח על ספסל במקווה- ניתן לקחת אותו ולסמוך שהבעלים התייאש כי זה מקום ציבורי או שאולי הוא יודע לזהות את שלו בקלות ואין סיבת ייאוש?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה,

מצא אבדה שאין בה סימן, בדרך הינוח  – שלא נפל מיד הבעלים אלא הבעלים הניחו שם ושכחו – והמקום שנשכח שם הוא משתמר קצת, לדעת הרמב"ם לכתחילה לא יגע בהם, וישאיר לבעלים שיבואו לקחת. ואם נטל זכה לעצמו. ולדעת הרמ"א לא יגע. ואם נטל יהא מונח עד שיבוא אליהו.

ולכן אם שכחו הבעלים בקבוק סבון במקווה על גבי המושבים, נראה שמקום המושבים אינו אבדה מדעת – שלא ודאי ילך לאיבוד. אך גם אינו המשתמר לגמרי. אלא נחשב למקום המשתמר קצת, ודינו כנ"ל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיף י.