דמי מחלה לעובד בשחור

שאלה:

אני עובד אצל אדם חרדי במשך שנים רבות ללא תלוש משכורת, כעת נאלצתי לעבור ניתוח המצריך מנוחה של חודש, האם הוא חייב לתת לי דמי חופשת מחלה על פי דין תורה?

תשובה:

שלום וברכה,

דין תורה מחייב את המעביד לשלם את כל התנאים סוצייאליים שנהוג לשלם. לכן חייב המעביד לשלם דמי מחלה, ללא כל הבדל אם יש תלוש משכורת או שאין תלוש משכורת.

בהצלחה ורפואה שלמה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה לא נאמר מזה שהועסק בידיעת שני הצדדים בשחור ללא תלוש הוי אומדנא דמוכח שפסקו דמים כפי התשלום במזומן בלבד וממילא זה גובר על מנהג המדינא כדקימ"ל תנאי שבממון תנאו קיים.

  2. אם היה ברור שעובדים בשחור לא מקבלים את ההטבות היה זה כתנאי ולא היה חיוב לשלם. אבל אין מנהג ברור שעבודה בשחור לא מקבל ולכן חייבים לשלם אם לא התנו מראש.