גזל מהשקם

שאלה:

שלום הרב
בתקופה שהייתי חייל היה לי חבר שהיה בשק"ם
והוא היה אומר לי כך מה שאתה צריך בלי לשלם
והייתי לוקח כול יום חטיפים ואוכל בלי לשלם וכדי להשלים את החוסר חבר שלי שהוא היה שקמיסט היה מעלה את המחירים שכול מוצר בקצת כלומר קולה שהוא צריך למכור אותה בשש הוא מכר אותה בשבע
האם זה גזל שלי מכוורת ( הזכיין של הצבא ) שלקחתי
מוצרים בחינם האם אני צריך לחשב כמה אכלתי ולהחזיר להם
האם זה גזל שלי מהחיילים שחבר שלי העלה מחירים בגללי ואם כן איך לתקן זה

תשובה:

שלום וברכה,

מה שלקחת מהשקם בלי תשלום אתה חייב לשלם. דהיינו עד הסכום שברור לך שלקחת.

אתה לא מתחייב על מעשים של אחרים שלקחו, ולכן חברך שייקר מחירים לא זקף אליך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי הרב גזלתי גם רכוש מהצבא כמו מדים בטריות עטים האם אני יכול להחזיר את הכסף יישר למדינה כלומר
    במקום לקבל נקודות זכות במשכורת לוותר עליהם ולחשב כמה אני חייב עד שאני יחזיר או שאני חייב להחזיר
    ישירות לכוורת לגבי להחזיר לצבא זה יותר מורכב כי מה זה להחזיר לצבא איך למי להחזיר ?

  2. שלום, לוותר על זכויות במשכורת נחשב השבה מעולה, כיון שלקח מקופת הציבור ומחזיר לקופת הציבור – שהיא מדינת ישראל. ואין צורך להשיב דוקא לצבא.