תביעת מזונות בערכאות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני בתהליך גירושים כרגע , קיבלתי סיוע משפטי חינם והגשתי תביעה למזונות ומשמורת בבית משפט לענייני משפחה, לאחר שבעלי חזר בו מההסכם שחתמנו עליו.
אנחנו פרודים כבר 8 חודשים ושילם לי מזונות על חודש אחד בלבד לכן הגשתי תביעה בבית משפט בהמלצת עורכת הדין. חשוב לי לציין שהכל נעשה בתמימות ולא כל כך ידעתי את ההלכה. לאחר שקראתי כמה שו״ת בעניין הבנתי שהיה אסור לי לפנות לבית המשפט. אם נחליט כעת לחתום על הסכם שמקובל על שנינו ואבטל את התביעה בבית המשפט האם זה נחשב שלא חטאתי בעניין ערכאות? וגם האם הסכם הדדי בינינו על סכום מזונות מותר על פי ההלכה? אשמח לתשובה , תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ביטול התביעה בבית המשפט נחשב כחזרה מהאיסור תביעה בערכאות, ומבטל כאילו לא הייתה תביעה.

הסכם בין הצדדים על סכום המזונות מותרת ע"פ הלכה. גם כשאין הסכם, ניתן לפנות לביה"ד הרבני שיפסוק את זכות המזונות כפי ההלכה והמנהג.

בהצלחה ובשורות טובות.