מותר לשבת בין שתי נשים במונית?

שאלה:

שלום לרב .שואל האם מי שנוסע במונית שירות בתוך העיר מותר לו לשבת בין שתי נשים אם אין ברירה ?

תשובה:

שלום וברכה

בענין ישיבה בין שתי נשים יש שני נושאים: האחד מצד הענין שלא לעבור בין שתי נשים, המובא בפסחים סי' קיא ע"א, ובזה נסתפקו הפוסקים אם הוא נוהג גם לגבי ישיבה בין שתי נשים וצידדו להחמיר, ראה שמירת הגוף והנפש סי' קיא סעי' יא, והוא ע"פ שו"ת שלמת חיים ח"ב סי' לב שנשים העומדות דרך אקראי ואין ביניהן קשר אין איסור לעבור ביניהן. אולם מלבד זאת יש את שאלת הצניעות, ולכן אם המקום צפוף ויש נגיעה וכו', או יכולים לבוא לחשש הרהור עבירה, כמובן יש להתרחק, ועל דרך מה שאמרו חכמים שההולך אחרי אשה כהולך אחרי הארי… הרבה מאוד יש להזהר שלא לבוא לחשש הרהור עבירה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1