הכרובים מדוע אין בהם איסור עשיית פסל?

שאלה:

אם נאמר "לא תעשה לך פסל"-מדוע אלוקים ציווה את משה להכין את הכרובים?

תשובה:

שלום וברכה

איסור עשיית פסל, הוא דוקא כשהוא נעשה לשם עבודה זרה, ראה מכילתא דרשב"י, ספר המצוות לרמב"ם לא תעשה ב, וס' החינוך מצוה ריד. אמנם גם עשיית בובות לנוי אסורה , כפי שדרשו חכמים מהכתוב "לא תעשון איתי", אבל נראה פשוט שזה רק כאשר הדבר נעשה כעין פסל לעבודה זרה, וכן מדובר בצורות מסוימות מאוד, כמבואר בשו"ע בסי' קמא [בשונה מפסל לשם עבודה זרה שהוא בכל צורה שהיא].