בס"ד
שלום לכבוד הרב
רחצה בחמין , בישום , גזירת ציפורניים , וגילוח שיער הגוף מותר ביום שישי בבוקר , לנכדים של סבא שנפטר ז"ל במוצאי שבת קודש (ו' טבת ) והשבעה מסתיימת בכניסת בשבת ?
ילדיו של המנוח ת.נ.צ.ב ה , יכולים להתקלח בחמין ביום שישי בבוקר לכבוד שבת ?
החלפת בגדים והחולצה עם הקרע , חצי שעה לפני הדלקת נרות ? ( אם מדליקים 50 דקות לפני השקיעה . בלי נדר ).
בנו של הנפטר יכול לצאת מהבית לבית הכנסת לאמירת קדיש על אביו במהלך השבעה ?

תודה מראש .

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לעשות את הדברים הנ"ל לכבוד שבת.

בנוגע לקריעה אני מבין שהשאלה לגבי אבא, כיון שאת לא אמורה לקרוע על הסבא. אפשר להחליף חצי שעה לפני הדלקת נרות.

אם אין מנין בבית האבל, יצא לבית הכנסת לומר קדיש. יש ללכת לבית הכנסת הקרוב ביותר.

יש לדאוג לכך שכל השנה הראשונה יהיה מי שיאמר קדיש על סבא שלוש פעמים ביום, זה חשוב מאוד וניתן לקחת מישהו בשכר סימלי עבור זה.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי’ שצג ס”ק ב ובחי’ רעק”א שם.