תיקון חטא

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני חייל דתי, שמתחזק מעבר למה שהייתי, ויודע שיש חטאים שעשיתי שלא מספיקה להם התשובה בלב, אלא צריך לעשות מעבר בכדי לכפר על אותם עוונות
בנוגע אליי אני מדבר על איסור כרת שעברתי כמה פעמים עם בחורה ורציתי לדעת איך אני יכול לכפר על זה ולעשות כאילו לא קרה מעולם.
האם על כל פעם ופעם שעברתי על החטא אני צריך תשובה על אותה פעם? או האם תיקון אחד יספיק לתקן את כל הפעמים שנפלתי בהם?
אשמח לעזרה מפורטת שבאמת תמחוק לי את אותו כרת שעברתי כמה וכמה פעמים.

תשובה:

שלום רב

בוודאי שיש לעשות תשובה על חטא שעברת. רק בשוגג כאשר לא ידעת שיש איסור ועברת כמה פעמים. הדין הוא שמביאים קרבן אחד. אבל במזיד כאשר ידעת שיש איסור ובכל זאת עברתי ודאי שצריכים תשובה על חטא.

יסוד התשובה היא כפי שכותב הרמב"ם בהלכות תשובה שעל החוטא לעשות תשובה עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לחטא הזה לעולם. כלומר להתרחק מהחטא שנכשלת בו בצורה כזו שיהיה ברור שלא תיכשל בו שוב, לדוגמה: אם אתה שומר מרחק מנשים לא משוחח איתן שיחות סתמיות, ודאי שלא יושב בחברתן ובכך תוכל להיות בטוח יותר שלא תשוב לחטא הזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    בן אדם שעבר עבירה בשוגג שיש בה כרת
    יש לו עונש כרת משמיים ? או שאין כרת למי ששוגג
    כמו חילול שבת מבלי לדעת שיש כרת בעבירה הזאת…