ראובן השוכר שהשכיר את הבית לשמעון

שאלה:

ראובן שכר דירה והשכיר לשמעון – כאשר בעל הבית בא לדרוש את השכירות מראובן אמר לו לך לשמעון הרי הוא גר שם?

תשובה:

שלום וברכה,

ראובן חתם חוזה על שכירות דירה, ובתוך זמן השכירות השכיר ראובן לשמעון את הדירה, אם היה שלא בהסכמת בעה"ב – המשכיר, ראובן חייב בחיוב השכירות, ואין קשר בין שמעון לבעה"ב למרות ששמעון גר שם בפועל.

במקרה שראובן רצה לעזוב תוך זמן השכירות, כתוב בשו"ע (חו"מ סימן ריס ס"ז) שצריך השוכר להביא שוכרים הגונים תחתיו, ואם לאו בעה"ב מעכב עליו, למרות שהדירה תשאר ריקה. ולכן אם הביא אנשים הגונים וטובים, נחשב שהוא יצא מהשכירות ותביעתו של בעה"ב על שמעון השוכר החדש.