כיור חרסינה טרף

שאלה:

שלום רב
רציתי לשאול לגבי כיור חרסינה שהיה בבעלות חילונים, שבוודאות לא מקפידים לשמור –
א. האם ניתן להכשיר?
ב. לאור העובדה שיש שני כיורים בבית, אבל שניהם היו בבעלות חילונים, ועכשיו אחד מוגדר בשרי ואחד חלבי, האם מותר להניח כלים בתוך הכיור?
ג. מה הדין של סיר ששפכו מתוכו מים רותחים לאחד הכיורים?

תשובה:

שלום וברכה

כיור חרסינה אי אפשר להכשיר, לכתחילה יש לערות לו מים רותחים כאשר הוא נקי לגמרי על כל סביבותיו, יש בכך קצת תיקון על פי הכלל שכבולעו כך פולטו, אבל לא בשביל לסמוך לכתחילה. הטוב ביותר פשוט לא להשתמש בכיורים אלו בחם. אבל לזכור שגם אם קרה והשתמשו שום דבר לא נאסר, כיון שהכלל הוא שבליעה שאינה בת יומה, כלומר לא נעשתה ב24 שעות האחרונות, אינה אוסרת.