ועד בית שתולים מודעה ובו רשימת החייבים לקופה

שאלה:

כבוד הרב שלום. אני בתפקיד ועד הבניין. יש מספר חייבים שאני רודפת אחריהם כבר זמן מה ולחלקם חובות מאד גדולים. תזכורות לא עוזרות ויש כמה שממש נמאס לי מהם. רציתי לדעת אם מותר לי לפרסם שמות במעלית הבניין של החייבים והסכומים שמעתי שעשו את זה בבניין לפני מספר שנים וזה פתר את עניין החובות. אני חוששת לבייש מישהו במיוחד מי שקשה לו כלכלית ולכן נמנעתי מכך עד עתה אבל המצב עם כמה מהם כבר בלתי נסבל. אודה למענה , מיטל

תשובה:

שלום רב

אין בזה איסור של הלבנת פנים. הקופה היא ציבורית של כל השכנים ואם את תולה מודעה ובו רשימת התשלומים והחובות זה לגיטימי. מי שמרגיש שלא בנוח הוא יכול לשלם מיד ובכך להימנע מאי הנעימות.