אבל בסעודת פורים עם מוסיקה

שאלה:

בס"ד
מה דין סעודת פורים לאבל על אביו תוך י"ב חודש?
ראיתי תשובות כאן אבל לא מצאתי התייחסות למוסיקה ולשכרות כד דלא ידע בזמן הסעודה?
אבל שנהג בשנים קודמות לעשות סעודה בביתו ולהזמין אורחים (כמובן באוירה של משתה ושמחה הכוללים מוסיקה, יין, וכל המשתמע מכך), האם יכול לעשות זאת בשנת האבל? האם יש מגבלות?

תשובה:

בשבט הקהתי יו”ד חלק ג’ סימן רצ”ב כותב להוכיח שמותר לו להשתכר כרגיל, לגבי מוזיקה נראה שאין מקום להתיר, גם בחול המועד אינו רשאי לשמוע מוזיקה. לשיר בפה אפשר וגם להתקבץ יחד, כפי שכתבנו בכל התשובות שראית.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב עובדיה יוסף חזון עובדיה חלק פורים רק יש להמנע מכלי זמר דווקא אבל להמנע זה לא איסור אבל מוזיקה מותר לשמוע