מכנסיים כאלו צריכים בדיקה משעטנז?

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
האם מכנסיים שמכילים:
98 אחוז כותנה
ו-2 אחוז Elastane
צריכים בדיקה? אני רוצה להזמין אותם מחו"ל.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

אתה הרי מתרגם מקצועי… תתרגם לנו את המילה האם מדובר בצמר או פשתן או משהו סינטטי… בזה זה תלוי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יפה שכבוד הרב זוכר שתרגמתי
    אך עדיין יש מילים שאני לא יודע
    זה בעצם לַיְקְרָה
    ובבקשה עוד בנושא שעטנז, גם אלו רוצה להזמין מחו"ל, מה לגבי סריג העשוי 90 אחוז כותנה ו-10 אחוז ניילון, או סריג העשוי 80 אחוז כותנה ועשרים אחוז ניילון? וסריג העשוי 58 כותנה, ו-42 אחוז אקרילן?

    ומה לגבי געטקס תרמי, העשוי 50 אחוז כותנה, 25 אחוז פוליאסטר, ו-25 אחוז ויסקוזה?
    וחולצה ארוכה העשויה 50 אחוז כותנה, 25 אחוז פוליאסטר, ו-25 אחוז ויסקוזה?

    תודה רבה כבוד הרב, ושבת שלום

  2. תודה רבה כבוד הרב
    יש לי מעיל (לא יודע איך מגדירים אותו אם מעיל פרווה, מעיל חורף או כו', אך זה לא מהנפוחים)
    יש לו בצוואר, וגם בחצי ממנו בערך,
    בצד הפנימי שלו, מה שאני מתאר לעצמי שהוא פרווה.
    כך כתוב: הרכב בד: 100 אחוז כותנה
    הרכב בטנה: 100 אחוז כותנה
    הרכב פרווה: 100 אחוז פוליאסטר
    אם זה נחשב מעיל פרווה אז בעמוד עם הרשימה כתוב "יכולה להיות ביטנה או חיזוקים מצמר ופשתן, וחובה לבדוק."
    אך אולי בגלל ההרכבים שכתבתי אין חשש?
    דרך אגב, אני לא יודע, מה זה אפליקציות?
    תודה רבה כבוד הרב, המשך שבוע טוב

  3. כדאי לבדוק, בביטנה תמיד יכול להיות שיורי בדיק או חיזוקים כנ"ל. אפליקציות הכוונה כל מיני חלקים מחוברים לנוי כפי שמצוי בעיקר בבגדי נשים.