לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אבלות שבעה שמסתיימת בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
סבי ז"ל נפטר במוצאי שבת ו' טבת.
1. השבעה מסיימת לחלוטין בכניסת השבת מחר או שהיא נמשכת גם במוצאי שבת ויום א' ? ביום א' בבוקר עולים לקבר , אבי צריך ללבוש את החולצה הקרועה עדיין ?
2. אבי יכול לנעול נעלי עור בשבת וללכת לבית הכנסת ?
3. אבי צריך לומר קדיש על אביו ז"ל בתפילות בליל שבת ובשחרית ומנחה בשבת ? או שבשבת אין אומרים קדיש על הנפטר ?

בשורות טובות.
שבת שלום !

תשובה:

שלום וברכה

השבעה מסתיימת בשבת, וביום ראשון אינו צריך ללכת עם החולצה הקרועה.

בשבת הוא הולך עם נעלי עור ובגדי שבת לבית הכנסת.

גם בשבת אומרים קדיש על הנפטר, ואנא, עשו איתו חסד, דאגו לכך שהקדיש יאמר יום יום כל השנה הראשונה.

בשורות טובות.