רצועות התפילין שהתקלפו

שאלה:

האם תפילין שהרצועות שלהם התקלפו מעט פסולות?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט זה עשוי להיות בעיה [בביאור הלכה כותב שאפילו בקילוף מועט יש לצדד שפוסל], ויש חובה לצבוע כל מה שהתקלף, ולפני כן לא לשכוח לומר בפה, "לשם קדושת תפילין".

ערב טוב ומבורך.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי’ לג שמסתפק שמא הקילופים האלו פוסלים אפילו בדיעבד. וראה עוד תשובות והנהגות ח”ב סי’ כב. זאת למרות שיש שהכשירו גם כשרק רוב הרצועה שחורה [בדיעבד גדול כמובן] ראה דעת קדושים שם ס”ק ג, שו”ת מהרש”ג ח”א סי’ ז, ועוד, אולם המנהג כדעה המחמירה.