ירושה בין אחיות

שאלה:

שלום לכבוד הרב
שתי אחיות היו אמרות לרשת את האבא והאמא
האמא נפטרה ראשונה והאחות לחצה על האב שימכור את הדירה ויתן לה את הכסף וזה אכן מה שקרא עכשיו שהאב נפטר האחות השניה רוצה את מה שמגיע לה
מה לעשות מהבחינה הזאת
יש לציין שאין קשר בין האחיות

תשובה:

שלום וברכה,

מהתורה הבעל יורש את אשתו, ולכן הדירה הייתה שייכת לאב. ולכאורה נחשב שהבת קבלה מתנה מאביה, ולא ירושה. אלא אם כן הותנה מראש שהבת מקבלת בחיי האב על חשבון הירושה.

ולכן חשוב לדעת מה היה בשעת הנתינה לבת, ומה כוונתה של הבת הראשונה כשלקחה מהדירה.

בהצלחה.