חפצים של גבר שניפרד מאישתו שעזובים בחדר מדרגות

שאלה:

שלום לרב .שואל בעניין הפקר. דיירת בבניין משותף גרה בשכירות עזבה את הדירה והשאירה ארון במדרגות ובו שקית עם תליתות ותמונות של בעלה ממנו ניפרדה מה דין החפצים?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין חפצים המונחים זמן רב עד שכבר התבלה, נחשב ליאוש ומותר ליטלם, למרות שיש סימן.

אם אינו מונח זמן רב לגמרי, אם המקום משומר קצת כחדר מדרגות, אסור לקחת את החפצים שמא הבעלים יבואו לדורשם.

אם הארון מהווה מטרד לחדרר מדרגות, יש אופנים שמותר לסלק לרחוב, ויש לבדוק את הנתונים.

לכן הראוי ביותר להודיע לבעל על החפצים שמונחים שם, ולהזהירו שיבוא ליטול, ואם לא יבוא יושלך לאשפה.

בהצלחה.

מקורות:

חפץ המונח זמן רב: ראה שו"ע חו"מ סימן רס ס"א.

אם מונח במקום המשתמר קצת, ראה שם ס"ט.

אם מהווה מטרד ראה שו"ע סימן שיט ובט"ז שם. וראה עוד בשו"ת אגרו"מ חו"מ ח"ב סימן נו.