חפצים קטנים שהונחו ברה"ר

שאלה:

ראיתי בהלכות אבידה ומציאה שמקום שלא רגילים ללכת בו נחשב סימן, מה הכוונה למקום שלא רגילים ללכת בו? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

איני יודע למה כוונתך.

אולי אתה מתכוון שאם מניח אלומות קטנות ברה"ר – מקום שעוברים ושבים, שאין המקום שהניח מהווה סימן, כיון שדרך בני אדם להזיז את האלומות בדרך הליכתם, ונמצא שהאלומות לא נשארו במקום שהונחו. אבל אם מצא אלומות קטנות, ברה"י שאין עוברים ושבים, והאלומות נשארים במקום הנחתם, מהווה המקום סימן, וחייב המוצא להכריז בסימן המקום.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רסב ס"ט.