התנגדות לשכן שרוצה לבנות

שאלה:

אני מתגורר בדירת גן
השכן מעליי מעוניין להוסיף חדר +מרפסת דבר שיסתיר לי שני חלונות הן מבחינת אוויר והן מצד אור לחדרים
כמו כן בשביל לעשות את הבניה הנ״ל עליו לשים עמודים בחצר הפרטית שלי
הוא טוען שיוכל להוציא היתר מהעירייה על אף התנגדותי
שאלתי היא:
האם אוכל להתנגד להצבת עמודים בשטחי?

תשובה:

שלום וברכה,

על עצם השאלה האם מותר להניח עמודים על חצר השכן – פעמים רבות מתירים גם על פי הלכה להניח עמודים לצורך בניה, כיון שהחצר מהווה פרטית לצורך שימוש פרטי, אבל לא לצורך עיכוב בניה על השכנים.

לגבי שאלתך האם ניתן להתנגד או לא, צריך לשמוע את הצדדים כדי לדעת מהי גודל ההפרעה, ולכן כדאי שתדונו בב"ד.

בהצלחה.