ברכת אשר יצר

שאלה:

שלום
כבוד הרב
שאלתי היא מה הנכון להגיד בברכת אשר יצר.
גלוי וידוע לפני כסא כבודך שאם יפתח אחד מהם או יסתם אחד מהם אי אפשר להתקים ולעמוד לפניך.
בסדור עבודת השם השלם. כתוב שאם יסתם
אחד או יפתח אחד מהם אפשר להתקים ולעמוד לפניך. מה הנכון להגיד,

תודה כבוד הרב

תשובה:

ודאי הנוסח הוא שאם יפתח אחד מהם או יסתם אחד מהם אי אפשר להתקיים וכו', כך מופיע בכל הסידורים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ערב טוב
    כבוד הרב

    לשאלה שאני שאלתי אם הנכון הוה שאם יפתח אחד או יסתם אחד אי אפשר להתקים ולעמוד לפני.
    האם כאן יש הבדל בן ספרדים לאשכנזים בברכה הזו, כי יש לי סידור עבודת השם כמנהג הספרדים
    ועדות המזרח.
    וכאן רשום אם אחד יסתם או אחד יפתח אי אפשר להתקים.
    האם הסדור שלי מוטפס לא נכון או מה. דרך האנטרנית רשום גם כך וגם כך, אני חושב שצריך להיות ברכה אחת שאי טובה לכולם.
    תודה
    כבוד הרב

  2. בס"ד
    במחיכ"ת, נוסח הספרדים כידוע כרמב"ם ז,ה יסתם ואח"כ יפתח. וכ"ה באבודרהם, וכן משמעות הש"ע סי' ו
    (ומנהג אשכנז להיפך, וכ"ה ברי"ף ורש"י ברכות ס: ועוד)