איסוף כספי צדקה – אשה צעירה

שאלה:

ב"ה
שלום הרב,
אני מקבלת הכנסה קבועה מההורים, ואני מתעסקת בזמני הפנוי בגמילות חסדים- אני אוספת כספי צדקה למטרה מסויימת באישור רבנים, יש לי גם אישור של רב על עצמם עניין האיסוף צדקה מבחינת הצניעות. (אני שומרת על הצניעות).
אך הרבה זמן שמרתי לא לספר על כך לאבי, כיוון שהוא יראה את זה לא בטוב.
אולם יצא לי לפגוש מכר של אבי, וכנראה ברוב "חכמתו" הוא השכיל לספר לו.
אותו מכר שסיפר לו הוא בעצמו רב, ואבא שלי מחזיק ממנו כאיש דעה. לא ידעתי מדוע אותו הרב ראה את זה בעין לא טובה, וגם פתרון אחר למצב לא נתן.

אולם, לא אוכל לנטוש את האנשים שתלויים בכספי הצדקה כי הם קרובים לליבי, וכרגע פתרון אחר לא נמצא לעזור להם.
אך אבא שלי מודאג וגם כועס בעניין.
מה אוכל לעשות כדי לפייסו.
המצב שאבא שלי מודאג מזה מאוד מכביד עלי.

תשובה:

שלום וברכה

צריך להגיע להבנות עם אבא. האיסוף של כספי הצדקה יכול להיות שמבייש אותו, יכול להיות שהוא חושש ובצדק מכך שאת דופקת בדלתות שאת לא יודעת מי עומד מאחוריהם וזה לא מתאים לאשה צעירה… גם נושא הצניעות אינו חלק. חז"ל כבר אמרו "אין דרכה של אשה לחזר על הפתחים"! לאידך גיסא ידוע שאת הגר"א היתה גבאית צדקה וכו'. תגשו יחד לאדם גדול להתייעץ איתו בענין ולקבל ממנו הדרכה כיצד והאם לקיים את איסוף הצדקה. אבל בשום אופן לא לעשות לאבא סתם מאחורי הגב.

בהצלחה רבה ותזכי למצוות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    אותם אנשים שצריכים את הצדקה כרגע תלויים בה ואין להם מה לאכול מה לשלם ושום מקור הכנסה.
    בין מי שצריכה את הכספים יש גם אישה לא נשואה והיא מתביישת בעצמה לבקש צדקה. ולא מצליחה להביא כרגע פרנסה ממעשה ידי'ה

  2. נראה לי מוגזם לומר שהם תלויים בך… אבל אדרבה אם זה חשוב תפנו כבר בימים הקרובים לאדם גדול בתורה להתייעץ.