סעודה וקדיש ל11 חודש לפי הספרדים

שאלה:

שלום ותודה רבה לתשובה ל: מתי להגיע לחו”ל ל11 חודש פטירה אבי ז”ל. עוד המשך שאלה בבקשה: יכול להיות שאני אשתדל לסיבה אחרת לנסוע לאיטליה גם לפני פסח (וגם ל12 חודש). אם כן, לפי מנהג ספרדים מקור החיד"א ע"ה ובן איש חי יש משמעות/חשיבות להגיע אחרי ר"ח ניסן לקבר להגיד קדיש או לא כאשר זה עוד לא התאריך המדוייק י"ז ניסן ל11 חודש? אם לא זה יותר קל בשבילי כאשר שמה לא פשוט לארגן המניין לבית הקברות. ועוד שאלה: חשוב או לא לארגן סעודה בח"ה פסח בבית שלי או בית מדרש בארץ בי"ז ניסן ל11 חודש ולהגיד קדיש החרי הלימוד (מקור החיד"א ע"ה ובן איש חי ע"ה) ?
בברכה תודה רבה! אליה

תשובה:

שלום וברכה

תמיד טוב לומר קדיש על הקבר, אבל אם מדובר במאמץ גדול מידי, אין חובה. העיקר להרבות זכויות לעילוי נשמת הנפטר. כל התחזקות או מצוה שעושים צאצאיו זה גורם לו לעילוי נשמה, שהניח אחריו צאצאים עובדי ה'. תקפידו היטב כל השנה על אמירת הקדיש, תרבו בלימוד משניות ותהילים, וכל מה שאפשר לזיכוי הרבים.

מנהג הספרדים באזכרה לעשות סעודה עם קדיש, עיקר הענין גם בזה הוא ב12 חודש.

בשורות טובות.