אבלות אישה על אימה בשלושים

שאלה:

בס"ד

ברכה ושלום.
שאלות בנושא אבלות אישה על אימה בתקופת השלושים.
1) האם מותר לאישה נשואה בתוך ימי השלושים לאבלות על אימה להסתפר, לצבוע שיער, להתאפר, לשים לק על ציפורניה, ללבוש תכשיטים
2) האם מותר לאם להשתתף במסיבת בת מצוה של בתה – מסיבה שנעשית על ידי בית הספר לבנות המצוה. במסיבה זו יהיו מצגות, כיבוד, ובסך הכל אוירה נחמדה של מפגש עם בנות המצוה ומשפחותיהם. נראה שאם האם לא תשתתף במסיבה אולי יגרם צער לבתה (גלוי או פנימי).
לתשובתכם אודה
מש,ש

תשובה:

שלום וברכה

  1. להסתפר אסור, אבל כל השאר מותר לאשה נשואה מיד לאחר השבעה.
  2. כיון שיגרם בכך צער רב לבת מותר להשתתף, עדיף שהאם תשתתף עם המארגנות בהגשה של הכיבוד וכיוצא בזה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו!