מעשר כספים מהכנסות המיועדות להשקעה

שאלה:

לגבי מעשר כספים.
2 שאלות
א. יש לי 2 דירות אבל קניתי את השניה עם משכנתא שתכוסה על ידי השכירות מהדירה הראשונה האם עלי לעשר את כספי הדירה הראשונה?
ב. יש לי הכנסות יפות אך לא מספיקות ואשתי רוצה שנצא לנופש על חשבון המעשרות (שאני בחוב למעשרות כ4,000שח) האם זה מותר?
תודה רבה זאב

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש לעשר את ההכנסות המגיעות משכירות הדירה הראשונה, זה רווח נקי שאתה מרויח ובוחר להשקיע אותו בנכס אחר, באותה מידה אתה יכול לאכול ממנו ואת משכורתך להכניס בדירה השניה…

בודאי אין כל היתר לצאת לנופש על חשבון כספי מעשרות! אלו הם כספי צדקה.

שתדעו תמיד רק שפע, ובזכות ההקפדה על מתן מעשרות ומצות הצדקה, תהיו מהנותנים ולא מהמקבלים!