יום עליה לקבר לפני יום היארצייט

שאלה:

שלום רב,

אימי ז"ל נפטרה לפני כשנתיים וחצי, והשנה יוצא יום היארצייט ביום שלישי בשבוע. העניין הוא שביום זה קשה לעשות אזכרה כי הרבה אנשים לא יכולים להגיע כי זה יום עבודה וכו.. שאלתי היא האם אפשר יהיה לקיים את יום האזכרה כלומר לעלות לקבר ביום שישי בשבוע שלפני אותו יום שלישי? כמובן שאת הקדיש ולימוד לעילוי נשמתה אני יאמר ביום היארצייט עצמו אך שאלתי היא אם אפשר להקדים את יום העליה לקברה לצורך אמירת תהילים ומשניות ביום שישי שלפני (יוצא 5 ימים לפני יום היורצייט)

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

עיקר היארצייט הוא כמובן הקדיש, המשניות או התהילים וכד'. לכן אם אלו ייעשו במועד אתם יכולים להקדים את העליה לקבר. אולם חשוב לדעת, שאם זה בכל זאת מתאפשר, כדאי מאוד לעלות לקבר ביום היארצייט כיון שזה גורם נחת רוח רבה לנפטר ומסייע לו בדינו.