חריטה על מצבת לוי

שאלה:

מהו מקור המנהג לסתת קנקן שמן על מצבת לוי,והאם כל עדות ישראל נוהגות כך.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מנהג כזה. יש רבים שנוהגים במצבת כהן לחרוט צורת ידים כמו ברכת כהנים, אבל המנהג זהכרת אינו ידוע לי, אולי ציבור המעיינים באתר ידעו לספר לנו. בכל מקרה גם אצל כהן זה לא מנהג מחייב או משהו כזה, אלא סתם אנשים רוצים לציין את ענין כהונה בדרך זו.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב
    המנהג אכן קיים והוא מציין נטלה(ולא קנקן שמן כפי שכתבתי בשאלתי)ומצאתי באינטרנט מצבות רבות בפולין בגרמניה וכו'מצבות עם סמל הנטלה.
    אני מצטט מתוך ויקיפדיה "נהוג לציין את קברותיהם של לויים בסמל של נטלה,בגלל זכותו של הלוי ליטול לידיים של הכהנים לפני ברכת כהנים"

    https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%AA_%D7%99%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9D