הנחת תפילין לפני זמן טלית ותפילין

שאלה:

שלום וברכה.
עבודתי מתחילה בשעת מאוד מוקדמת בבוקר אך אינה קבועה כלומר עבודה במשמרות.

ישנה דילמה שנתקלתי בה,פעמיים או שלושה

מה יותר עדיף(ברור לי שזה לא מצב של לכתחילה),להניח טלית ותפילין לפני זמן טו"ת,או להניח תפילין באיזור השעה 11.00 12.00 בצהריים?

(ופשוט שאני קורא שמע וברכותיה בזמן,תוך כדי העבודה)?
בברכה
מקווה ששאלתי מנוסחת בצורה ברורה.

תשובה:

שלום וברכה

משאלתך אני מבין ששכחת שיש ענין של זמן תפילה… נכון הדבר שבדיעבד מי שלא התפלל שחרית בזמן מתפלל עד חצות היום, אבל נאמר על זה שכר תפילה בידו אבל שכר תפילה בזמנה אינו בידו, כלומר זו תפילה אבל לא תפילת שחרית! לטעמי, אינני יודע מה האפשרויות שלך ובאיזו מהירות למצוא עבודה אחרת, אבל לא יעלה על הדעת להפסיד מידי יום תפילת שחרית! זה פשוט להפסיד נצח נצחים! כיצד יתכן לבטל כל יום סעיף מפורש בשו"ע סי' פט שיש להתפלל שמונה עשרה של שחרית עד סוף שעה רביעית של היום?

לגבי שאלתך מן הסתם עדיף תפילין במשך היום ולא לפני הזמן, אבל אתה חייב למצוא את הדרך להתפלל שחרית כמו שיהודי שואף ורוצה בזמן עם תפילין ובמנין.

אתפלל בל"נ להצלחתך!