הנאה מעגלת סופר גזולה

שאלה:

שלום רב,
בהרבה בנייני מגורים יש היום עגלות של סופר שמשמשות את האנשים שגרים בבניין בשביל להעלות את הקניות במעלית, כמובן שהעגלות נלקחו בלי רשות מהחנויות (וממה שידוע לי הם גם לא מסכימים לקחת בלי להחזיר)
השאלה שלי האם מותר לי להשתמש בעגלה הגזולה או שאסור לי להנות מדבר גזול? (הדבר כמובן מקל עליי מאד שבפעם אחת אפשר להעלות את כל המוצרים במקום לעלות ולרדת כמה פעמים.. מה גם שבלאו הכי זה יהיה תמיד בשימוש של שאר הדיירים)

תשובה:

שלום וברכה,

שאלה יפה שאלת, הרבה נכשלים בזה ומתירים לעצמם להשתמש בעגלות עזובות שיש בהם כיתוב לאיזה צרכניה שייכות העגלות. ואכן אסור להשתמש בעגלה זו, כדין שואל שלא מדעת, שנחשב לגזל. וכמו שאסור לגזלן להשתמש בגזלה, כמו כןאסור לאחרים להשתמש בגזלה.

בהצלחה.