בעיה בביוב בדירה שכורה מי אמור לשאת בנזק

שאלה:

שלום וברכה,
אני שוכר דירה, בשבועיים האחרונים הייתה לי פעמיים סתימה בביוב, הבעיה של הביוב הייתה בעיה כללית של הבניין בגלל כמויות גדולות של מגבונים שהצטברו. (שאנחנו לא משתמשים ככל וכלל).
מכיוון שאני גר בקומה ראשונה וכל הביוב עלה אצלי בבית אני הזמנתי את האינסטלטור ושילמתי לו את כל הסכום שדרש.
והאינסטלטור טוען שזה בעיה כללית של כולם, וכל השכנים צריכים להתחלק בנזק.
השאלה היא:
ראשית: מי חייב לשאת בתוצאות הנזק? האם המשכיר של הדירה או אני (השוכר)?
שנית: בגלל שאני שילמתי את כל הסכום לבעל מלאכה, וכעת אני אמור לגבות מכל השכנים את חלקם בנזק, האם אוכל לנכות מדמי השכירות את כל התשלום ששילמתי לאינסטלטור והמשכיר שלי ילך ויגבה את התשלום מהשכנים? או שאני חייב לגבות מהשכנים, ולשלם למשכיר כרגיל את הדמי שכירות למעט החלק שלו בתוצאות הנזק (במידה והמשכיר חייב לשלם)

תודה מראש!!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שאין בחוזה הוראה ספציפית אחרת, המשכיר חייב לשלם את מלוא עלות האינסטלטור ולחזור ולגבות מכל בעלי הדירות את חלקם.

מקורות:

ככל תיקון אחר שמוטל על המשכיר, עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אין הוראה מפורשת בחוזה אחרת, הרי זה תלוי: אם אדם סביר היה מתקן בעצמו, הרי זה מוטל על השוכר. אם היה סביר היה מזמין בעל מקצוע הרי זה מוטל על המשכיר.