צום עשרה בטבת – הכנות

שאלה:

שבוע טוב ומבורך
אני מבקשת לשאול לגבי ההכנה לקראת צום עשרה בטבת ביום חמישי הקרוב. אני מעוניינת לאכול ארוחת בוקר לפני תחילת הצום. האם אני אומרת ברכות השחר ואז מתיישבת לאכול, או האם אני אוכלת, מברכת ברכת המזון ואז אומרת ברכות השחר ואת שאר התפילות שלי כמידי בוקר.
אודה לתשובתכם. תודה רבה, גילה

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לדעת, שכדי שמותר יהיה לאכול לפני הצום, יש להתנות בערב לפני השינה שלא מקבלים תענית עד עלות השחר, ואז מותר לאכול אבל רק עד עלות השחר ולא אחר כך, עלות השחר בשעה 5:00. את יכולה להתפלל אחר כך, בלאו הכי רוב התפילה אינה נאמרת לפני עלות השחר.

בהצלחה