המתנה לאחר אכילת רוטב של בשר

שאלה:

כמה זמן צריך לשמור בין בשר לחלב אחרי מרק עם ציר עוף אבל בלי חתיכות עוף?

תשובה:

שלום וברכה

גם כשאוכלים רק רוטב של עוף ממתינים 6 שעות. בטור בסי' פט מביא שני טעמים מדברי הראשונים לחובת ההמתנה, או משום הבשר שבין השיניים או משום הטעם שבחיך, ואנחנו מחמירים לשני הצדדים, שגם מי שלעס ופלט ממתין, וגם מי ששתה רק רוטב בלי בשר עצמו, ממתין שיעור זה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כך נהגו בארצות אשכנז, אבל מנהג העולם כדברי הש"ך שכתב שמי שיש בו ריח תורה ממתין 6 שעות. כמובן לילדים זה אחרת.