הכשרת תבנית ורשת של תנור

שאלה:

בס"ד

שאלה נוספת הרב!
שאלתי רב כיצד אפשר להכשיר רשת ותבנית כאשר איני יודע איך השתמשו אלו שהיו לפני (גוי ואחריהם יהודים שאינם שומרי כשרות)
אז הוא אמר לי:
לגבי התבנית רק בליבון קל
רשת אפשר להכשירו בתוך התנור עצמו (לשים את הרשת בפנים ולהפעיל למשך שעה)
ברצוני לדעת האם זה לכתחילה או בדיעבד ואם כן מה ההבדל בין תבנית לרשת (שבתבנית שמים את האוכל ממש?) ואם שמו אוכל על הרשת ואני מניח על גבי זה תבנית שקניתי זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה דעתי אינה כך. הכלל הוא כזה: דבר שנאסר על ידי האש, כמו שיפוד או תבנית שלעיתים אופים עליה דברים יבשים, אם אפו בה מאכל אסור או שזה נאסר בבן יומו, אפו בשר וחלב בתוך 24 שעות, צריך ליבון חמור! והיינו עד תאדים ויעלו ממנה ניצוצות, זה בלתי אפשרי בתבנית אפייה, היא תתקלקל הרבה קודם. אבל לגבי הרשת תמיד מספיק ליבון קל, כיון שלא מניחים עליה את המאכל עצמו, אלא רק תבניות. ליבון קל יכול להעשות בדרך שאמר לך אותו רב. ולכן את התבנית תזרוק ואת הרשת תכשיר באופן הנ"ל.