לתרומות לחץ כאן

הכשרת מטבח / שיש כיורים / קבלת מוצר בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

1) לגבי הכשרת הכלים ששאלתי את הרב מדובר על משפחה חילונית ולא על גויים האם זה אותו דין לעניין הכשרת הכלים (המשפחה החילונית השתמשה בכלים אלו לבשרי וחלבי)
2) האם אפשר לקבל מוצר שקניתי באינטרנט (ביום חול כמובן) והוא מגיע בשבת? (מדובר שאיני נוגע במוצר אלא הוא מניח אותו בבית שלי)
3) מה דין לחם שעשו אותו עם פצפוצי שוקולד בפנים לעניין לחם משנה?
4) אלו סוגי שיש ניתן להכשיר על ידי עירוי ואלו סוגים אי אפשר ? מה הפתרון לאלו שאינם ניתנים להכשרה?
5) מה לגבי כיורים אילו סוגים ניתן להכשיר ואילו לא? ומה שלא מה ניתן לעשות?
6) מה ההבדל העקרוני לעניין כשרות בין הספרדים לאשכנזים בעניין נט בר נט ומה יוצא מכך להלכה (כגון דוגמאות)?

סליחה על ריבוי השאלות
מעריכים כל מחשבה ומענה לשאלותינו הרבות.

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין הבדל.
  2. אתה יכול לקבל, אבל לא לטלטל אותו, תאמר לגוי השליח שיניח בפינה [מבחינתך הוא מוקצה בשבת, כיון שהוא אסור בשימוש כיון שבא מחוץ לתחום על ידי גוי עבורך], ולהשתמש בו אחרי שבת אחרי שעובר הזמן שלוקח לטפל במשלוח הזה לאחר השבת.
  3. אם יש כמות מרובה של שוקולד יתכן מאוד שברכתו מזונות כמו כל בצק ממולא במיני מתיקה, אם יש מעט מאוד שוקולד וזה רק קצת תבלין, אפשר לצרפו ללחם משנה, לספרדים יש להחמיר בענין זה יותר, שכל שמורגשת מתיקותו כבר יתכן שברכתו מזונות, לכן לא מומלץ כלל להכין כזה  לחם.
  4. בנוגע להכשרת שיש, לכתחילה יש לשפוך מים רותחים על השיש מהקומקום ושיהיה מונח על השיש אבן או מתכת מלובנת [כמו הרעיון של מגהץ], כדי שהמים שעל השיש לא יצטננו על ידו, ולהעביר את האבן על פני השיש. אחר כך יש לרוחצו במים קרים. אפשרות נוספת יש, לערות מים רותחים בשפע על השיש בעדו מחובר לחשמל ומעלה בועות [ורצוי לעשות זאת שלוש פעמים], אולם, לכתחילה אם אפשר עדיף לעשות באופן הראשון. קודם ההכשרה על ידי אבן מלובנת יש לברר  את עמידותו של השיש שלא יסדק [בעיקר בשיש קיסר שעשוי להנזק ללא תקנה!]. אין צורך לערות על השיש מספר פעמים מסויים, אלא רק לוודא שמים רותחים הגיעו לכל חלקיו. כמובן, אם יש מים צוננים על השיש מהעירוי הקודם יש לנגבו לפני העירוי הבא. וראה כאן לגבי שיש קיסר. על השיש להיות נקי לגמרי לפני ההכשרה וללא שימוש 24 שעות.
  5. כיור חרס לא ניתן להכשירו, כיור מתכת ניתן להכשיר על ידי הגעלה. מה שעושים, זה שלא לרחוץ כלים במים חמים שהיד סולדת בהם, ולא לשפוך דברים חמים ממש לכיור.
  6. ספרדים מקילים בנ"ט בר נ"ט, כגון תפוח אדמה שהתבשל בסיר בשרי בן יומו לאכול אותו עם חלב [אבל לכתחילה לא עושים זאת] והאשכנזים אוסרים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל