רחיצה לאונן / תספורת לאבל / המתאבל עליו מתאבל עמו

שאלה:

בס"ד
שלום רב
סבא שלי ז"ל הלך לעולמו הלילה לפני כמה שעות.
אבי יישב עליו שבעה.
האם אני , נכדתו צריכה להתאבל עליו כהלכה ?
מה אסור לי לעשות במשך שבעה ימים / שלושים / שנה ? אילו תפילות ? מזמורים עליי לומר לעילוי נשמתו ?
והאם אבי רשאי לבקר בקברו של אחיו ביום שישי הקרוב ( לרגל ה 30 ) . אחיו נפטר לפני שלושה שבועות.
האם אבי רשאי להתקלח / להחליף בגדים עד לזמן הלוויה ? כלומר עכשיו ?
כמה זמן אסור עליו להתגלח / להסתפר ?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער!

את צריכה לנהוג מעט מנהגי אבלות עד שבת הקרובה, שזה להתקלח רק במים פושרים, ולא ללכת לשמחות. במשך השנה חובה לדאוג שיהיה מי שיאמר עליו קדיש שלוש פעמים ביום, אם אבא לא הולך לבית כנסת, תשכרו מישהו שיעשה זאת, זה חשוב מאוד לעילוי נשמתו, מעבר לכך כל מצוה שתעשי, כל זיכוי הרבים קריאת תהילים וכו', תועיל לעילוי נשמתו.

אבל אינו יוצא מביתו כל השבעה, אם רוצים שאביך ישתתף בעלייה לקבר ביום השלושים יכולים לדחות זאת ליום ראשון הבא, אם הולכים ביום שישי, שלא ילך.

האיסור להתגלח הוא כל השלושים יום הראשונים, התספורת, לא פחות משלושים יום ולאחר מכן רק אחרי שיגערו בו ששערו ארוך מידי.

כיון שאתם אשכנזים גם לפני הלוויה הוא אסור בתספורת ורחיצה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לא כל כך הבנתי. האם אני צריכה לנהוג מנהגי אבלות כמו אבי ?
    ידוע שנכדים לא יושבים שבעה ומותר לצאת מהבית ולהתקלח. האם אני טועה ?

  2. השתדלתי לכתוב ברור, שיש לך שתי הגבלות בלבד: ברחיצה, מים פושרים, ובשמחה, להמנע ממוזיקה ושלא להכנס לחתונה וכדומה, וגם זה לא עד סוף השבעה אלא רק עד שבת. הדין זה נקרא כל המתאבל עליו מתאבל עמו, כלומר כיון שאביך הוא מהקרובים שצריך להתאבל עליהם לאחר מאה ועשרים, את גם משתתפת איתו בשני ענינים אלו.